Soorten trainingen: Preventie van (sport)blessures richt zich op het verlagen van de risico’s op een kwetsuur of het voorkomen van het hervallen in een eerder opgelopen blessure. De nadruk ligt op het stabiliseren van de gewrichten en het versterken van de core. Preventietraining voor rugklachten werkt vooral met core- en stabilisatietraining.

Iedereen heeft al wel eens te maken gehad met een al dan niet grote of kleine blessure. Zowel de (top)sporter als niet-sporter.

Als (top)sporter heeft je sport een typische belasting op het lichaam. Vermijden en voorkomen van kwetsuren of een overbelastingletsel kan door een goed, uitgebalanceerd persoonlijk trainingsprogramma.

Als niet-sporter kan te weinig beweging evenzeer oorzaak zijn van een kwetsuur als een te hoge belasting. Zo kan een zittend beroep, zonder extra beweging, leiden tot verzwakking van de spieren en verstijving van de gewrichten. Ook hier kunnen we werken ter voorkoming van een letsel of om de ernst en hinder ervan te verminderen. In de preventie, core-, en stabilisatietraining werken we met functionele materialen en tools ( bosu, fitbal, TRX, medecine ballen…). Bewegingspatronen worden in de oefeningen geïntegreerd om zo het lichaam maximaal te prikkelen en de gewenste resultaten te bekomen.

Voor meer informatie: http://personaltrainersofie.be