Wie is Peakform?

Danny Stevens

Na 20 jaar zelf als wielrenner actief te zijn, begon ik enorm veel interesse te krijgen in het trainen van renners. Mijn trainer, Cees Vermunt, spoorde mij aan om me in de trainingsleer te verdiepen. Met een eigen zoon die veel talent bleek te hebben maakte ik dan mijn trainersdebuut. Ik stelde vast dat er heel weinig persoonlijke coachen waren in het wielrennen en wilde dit echt veranderen.

Als militair trainer van militaire ploeg coachte ik de topsporters van defensie. Ook begon ik als coach van getalenteerde jeugd in teams waaronder Sweet Paradise/Quick Step.

Jeugdnamen als Lars Boom, Jan Bakelands, Kevin Seeldraeyers, Jurgen Roelands… en vele anderen werden door mij gecoacht en begeleid naar hun profcarrière. Deze Jeudgrenners groeiden en ik groeide daarmee mee. Met ploegen als Balen BC, PWS- Eyssen, Donckers koffie, Q-in, werden mooie resultaten neergezet.

Ondertussen werk ik als Talentcoach voor Limburg Cycling Hier ben ik  verantwoordelijke van een heel team dat de begeleiding van wielertalenten verzorgt. Daarnaast coach ik nog een aantal atleten onder de vorm van Life coaching. Een zeer ver gevorderde vorm van kort op de bal trainen.

Sofie Renier

Gestart in de fitnesswereld, wilde ik dichter bij de klanten staan, meer progressie maken in de doelstellingen die werden gesteld en zelf meer voldoening in mijn werk vinden. Daarom besloot ik , 15 jaar geleden, uitsluitend als personal trainer te werken. Ik werkte 7 jaar als personal trainer in de praktijk van Lieven Maesschalck waar ik een hoop ervaring op hoog niveau opdeed. In 2012 startte ik mijn eigen praktijk op 2 locaties: Antwerpen centrum en Schilde. Lees meer.

Door de wijze waarop ikzelf door Danny Stevens werd getraind en begeleid was mijn interesse hiervoor gewekt en wilde ik zelf ook mensen sterker, sneller en beter maken. Ik verdiepte me in het coachen sinds een 8 tal jaar train en coach ik atleten op dezelfde intensieve wijze.

Zelf ben ik nog steeds semi professioneel actief als atleet en rij ik MTB marathons en ultra marathons met zowel nationaal als internationaal verschillende podia.

Als trainer A skiën werk ik in de drukke perioden van de wintersportmaanden in Tux, Oostenrijk voor de skischool Tux-3000.

Kris Vromans

Kris VromansHoudt u van wielrennen? Wilt u op een professionele manier begeleid worden? Bent u op zoek naar een enthousiaste en ervaren coach om samen met u grootse uitdagingen aan te gaan? Dan ben ik misschien wel uw ideale coach!

Wie ben ik?
Wielrennen is al van kindsbeen af een grote passie van me. Als jonge renner kwam ik onder de brede vleugels van Danny Stevens terecht, een coach met een hart voor wielrennen. Hij leerde me werken vanuit mijn krachten, een positieve benadering! Zijn training- en coachingprincipes voelden zeer vertrouwd aan. De progressie en bijhorende goede resultaten in combinatie met mijn eigen kritische blik en leergierigheid vormden de trigger om de trainingsmethodieken te bestuderen en doorgronden. Vanuit deze interesse studeerde ik af als licentiaat in de bewegingswetenschappen, optie training en coaching (KU Leuven) en behaalde ik even later gevorderde trainersdiploma’s (Bloso Trainer A) en onder supervisie van Danny Stevens begeleidde ik mijn eerste atleten (2004) en groeide ik steeds verder uit als trainer/coach van beloftevolle atleten. Met meer dan 10 jaar ervaring als trainer en coach ben ik ook mede auteur en docent bij BLOSO voor het specifieke wielergedeelte bij initiatoropleidingen en trainer B-opleidingen Triatlon en Wielrennen. Ik ben tevens werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast verzorg ik stabilisatietrainingen en wielertrainingen voor de Vlaamse Wielerschool afdeling Vlaams-Brabant en ben ik lesgever optie Wielrennen in het K.A. Redingenhof Leuven. In de schoolvakanties organiseer ik sportkampen wielrennen voor jeugdatleten. In 2013 richtte ik samen met 2 collega’s Multidisciplinair Centrum ‘De Chartreuse’ op. Hierbinnen ben ik zaakvoerder en sta ik in voor trainingsbegeleiding en afname van inspanningstesten.

Mijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn. Zowel jeugdatleten, profrenners en recreanten kunnen bij mij terecht.

Sofie Renier 0478/36 75 88