Na 20 jaar zelf als wielrenner actief te zijn, begon ik enorm veel interesse te krijgen in het trainen van renners. Mijn trainer, Cees Vermunt, spoorde mij aan om me in de trainingsleer te verdiepen. Met een eigen zoon die veel talent bleek te hebben maakte ik dan mijn trainersdebuut. Ik stelde vast dat er heel weinig persoonlijke coachen waren in het wielrennen en wilde dit echt veranderen.

Als militair trainer van militaire ploeg coachte ik de topsporters van defensie. Ook begon ik als coach van getalenteerde jeugd in teams waaronder Sweet Paradise/Quick Step.

Jeugdnamen als Lars Boom, Jan Bakelands, Kevin Seeldraeyers, Jurgen Roelands… en vele anderen werden door mij gecoacht en begeleid naar hun profcarrière. Deze Jeudgrenners groeiden en ik groeide daarmee mee. Met ploegen als Balen BC, PWS- Eyssen, Donckers koffie, Q-in, werden mooie resultaten neergezet.

Ondertussen werk ik als Talentcoach voor Limburg Cycling Hier ben ik  verantwoordelijke van een heel team dat de begeleiding van wielertalenten verzorgt. Daarnaast coach ik nog een aantal atleten onder de vorm van Life coaching. Een zeer ver gevorderde vorm van kort op de bal trainen.