Kris VromansHoudt u van wielrennen? Wilt u op een professionele manier begeleid worden? Bent u op zoek naar een enthousiaste en ervaren coach om samen met u grootse uitdagingen aan te gaan? Dan ben ik misschien wel uw ideale coach!

Wie ben ik?
Wielrennen is al van kindsbeen af een grote passie van me. Als jonge renner kwam ik onder de brede vleugels van Danny Stevens terecht, een coach met een hart voor wielrennen. Hij leerde me werken vanuit mijn krachten, een positieve benadering! Zijn training- en coachingprincipes voelden zeer vertrouwd aan. De progressie en bijhorende goede resultaten in combinatie met mijn eigen kritische blik en leergierigheid vormden de trigger om de trainingsmethodieken te bestuderen en doorgronden. Vanuit deze interesse studeerde ik af als licentiaat in de bewegingswetenschappen, optie training en coaching (KU Leuven) en behaalde ik even later gevorderde trainersdiploma’s (Bloso Trainer A) en onder supervisie van Danny Stevens begeleidde ik mijn eerste atleten (2004) en groeide ik steeds verder uit als trainer/coach van beloftevolle atleten. Met meer dan 10 jaar ervaring als trainer en coach ben ik ook mede auteur en docent bij BLOSO voor het specifieke wielergedeelte bij initiatoropleidingen en trainer B-opleidingen Triatlon en Wielrennen. Ik ben tevens werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast verzorg ik stabilisatietrainingen en wielertrainingen voor de Vlaamse Wielerschool afdeling Vlaams-Brabant en ben ik lesgever optie Wielrennen in het K.A. Redingenhof Leuven. In de schoolvakanties organiseer ik sportkampen wielrennen voor jeugdatleten. In 2013 richtte ik samen met 2 collega’s Multidisciplinair Centrum ‘De Chartreuse’ op. Hierbinnen ben ik zaakvoerder en sta ik in voor trainingsbegeleiding en afname van inspanningstesten.

Mijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn. Zowel jeugdatleten, profrenners en recreanten kunnen bij mij terecht.